• History Trips | Memorial Museum Tyne Cot
 • History Trips | Memorial Museum Tyne Cot
 • History Trips | Militaire begraafplaats Tyne Cot
 • History Trips | Cheshire Regiment loopgraaf Somme 1916
 • Maanlandschap | Hill 62
 • History Trips | Joe Mann-monument (602-PIR) at Best

Trip Info
Slagvelden van WO I en WO II


Duur

 • Driedaagse trip

Groepsgrootte

 • 2-8 personen

Kosten


* De kosten zijn inclusief:
- Alle transfers
  (Andere opstapplaatsen mogelijk in overleg);
- Hotel-accommodatie (inclusief ontbijt) voor 2 nachten;
- Een persoonlijke gids op beide dagen;
- Prijs afhankelijk van aantal deelnemers;
- Entreegelden voor alle te bezoeken musea .

De kosten zijn exclusief:
- Lunch en diner (In overleg apart te regelen)
  (Op verzoek kunnen we tegen een meerprijs voor een
  arrangement zorg dragen.)

Vertrek

 • Op basis van beschikbaarheid:
  elke dag van de week behalve op maandag   info *

Plaats in overleg met deelnemers.

Topics

 • Zoals aangegeven in de tekst

Reserveren

Reserveringen ten minste 14 dagen voor gewenste vertrekdag
(U kunt na deze termijn altijd informeren)

Slagvelden
van WO I en WO II

Dit arrangement is een uitgebreide combinatie van de trips "1944 – Operatie Market Garden" en "Slagvelden van WO I – Ieper". In een 3-daagse excursie maakt U op locatie kennis met belangrijke gebeurtenissen uit beide wereldoorlogen.

Dag 1 - Ieper en omgeving

Na een vroeg vertrek starten we in Ieper met een bezoek aan het “Flanders Field Museum” om een eerste overzicht te krijgen. WOI was de eerste moderne oorlog met gebruik van vliegtuigen, tanks, gasaanvallen etc. De militaire strategie was niet ingesteld op deze mogelijkheden wat leidde tot een slachting onder de soldaten aan beide kanten van de frontlijn. In België en Frankrijk bleef deze frontlijn vier jaar lang bijna op dezelfde plaats ( zie voor meer info op de webpage “Slagvelden WOI – Ieper”). Enthousiasme onder de bevolking over een snelle succesvolle oorlog maakte plaats voor wanhoop.

Last Post, Meninpoort ,Ieper
Last Post, Meninpoort ,Ieper
Klik op de afbeelding voor een vergroting

Deze trip gaat over de waanzin van deze oorlog en wordt getoond aan de hand van bezoeken aan de voormalige loopgraven. Deze dag bezoeken we onder meer: Flanders Field Museum, Hill 62, Sanctuary Wood Museum en Hill 60. ’s Avonds wonen we tot slot de plechtigheid bij de Menenpoort bij.

Landschap Zillebeke
Landschap Zillebeke
Klik op de afbeelding voor een vergroting

Dag 2 - Ieper en omgeving

We vertrekken vroeg richting Ieper en omgeving. De excursie van deze dag betreft de Eerste Wereldoorlog, bij de Engelsen bekend als "The Great War". Het was de eerste moderne oorlog met gebruikmaking van vliegtuigen, tanks, gasaanvallen etc. De strategie van de generaals was niet ingesteld op deze mogelijkheden wat leidde tot een ware slachting onder de soldaten aan beide kanten van de frontlinie. Een frontlinie die in Frankrijk en België 4 jaar lang bijna onveranderd op dezelfde plaats bleef.Dag 3 - 1944 Operatie Market Garden

Deze dag is gericht op de grootste luchtlandingsoperatie uit de geschiedenis. Het doel van de operatie was het veroveren van een brug over de Rijn om de toegang tot Nazi-Duitsland te openen. "Market Garden" zou een brug te ver blijken te zijn voor de gezamenlijke troepen van Britten, Amerikanen en Polen.( zie voor meer info op de webpage "1944 Operatie Market Garden"). De tour begint bij Joe's Bridge in de buurt van Lommel en volgt het spoor van het Britse XXX-Corps. Op de route van "Hell's Highway" besteden we aandacht aan gevechtsoperaties van de 101st en 82nd US Airborne Divisies, Canadian War Cemetery Groesbeek en het verloop van de Slag om Arnhem met deelname van de 1e Britse ABD en de Poolse Independent ABB. Bezoek aan een oorlogsmuseum is inbegrepen.


Geronimo-monument 501-PIR in Eerde
Geronimo-monument 501-PIR in Eerde
Klik op de afbeelding voor een vergroting

Met een historicus van History Trips als persoonlijke gids krijgt u inzicht in de oorzaken en gevolgen van de oorlog en krijgt u een indruk wat het betekende voor het dagelijkse leven van de soldaten aan het front.